Samenwerking Tickles en Kleine Beer

Een zomers biertje met een extra fris karakter

‘Zomerse sprankeling’ is niet direct een logisch eindproduct van Tickles. Maar in samenwerking met bierbrouwerij ‘de Kleine Beer’ uit Lemmer brengen wij het speciaalbiertje deze zomer op de markt.

Oorsprong

Vorig jaar ontstond het idee tussen Tickles en brouwerij ‘de Kleine Beer’ - beiden ondernemers uit Lemmer - om samen een website voor de brouwer te ontwikkelen en vanuit een gedeelde passie voor mooie bieren werd er een verdere samenwerking bedacht.

‘Het is mooi als ondernemers in Lemmer elkaar kunnen versterken. Er worden in Lemmer mooie dingen gemaakt en bedacht. Samen kunnen we onze bedrijven en Lemmer beter op de kaart zetten’, aldus Bernd Beersma van de Kleine Beer. ‘Wij zijn meer dan alleen een internetbureau’, vult Jens Kooijenga van Tickles hem aan. ‘We zijn niet voor één gat te vangen. Wij doen wat we leuk vinden, en gaan graag nieuwe uitdagingen aan. We hebben met Bernd een gedeelde passie en via deze samenwerking kunnen we daar ook anderen van laten meegenieten’.

‘Zomerse sprankeling’ is een zomerbiertje waarbij het gebruik van o.a. limoengras en sinaasappelschil zorgen voor een extra fris karakter. Gehopt met Chinook en El Dorado en met slechts 4,7% alcohol een perfect biertje voor de zomer!

Drinkwijze

‘Zomerse sprankeling’ kan het beste gedronken worden op keldertemperatuur. Bij deze iets hogere temperaturen komen de hop aroma's beter tot hun recht.

Waar te koop?

De eerste batch van het biertje is in een beperkte oplage gebrouwen. De ‘Zomerse sprankeling’ was al te nuttigen tijdens diverse bierfestivals, zoals op het Bierfestival Groningen op 20, 21 en 22 april en Dutch Craft Beer festival Enschede op 6 mei.

Tijdens het Twents Speciaalbier Festival wordt de ‘Zomerse sprankeling’ ook getapt. Het festival vindt aankomend weekend plaats in Hengelo.

Ook nieuwsgierig geworden naar de ‘Zomerse sprankeling’? In Lemmer is ons biertje te koop bij de Mitra en De Culinaire Huiskamer. Het speciaalbiertje is onder andere verkrijgbaar bij ‘Lekker Bier’ uit Sint Nicolaasga in de winkel en online.

Bekijk binnenkort de vernieuwde website van ‘Kleine Beer Brouwerij’ via www.kleinebeerbrouwerij.nl

Kennismaken?

Ben je enthousiast? Heb je vragen of advies nodig?
Je kunt ons altijd bellen of mailen!

Ruben Hoekstra

Sales manager

Mirko Zecevic

Commercieel directeur